Η Εθελοντική Δράση Κτηνιάτρων Ελλάδος είναι ένα ανεξάρτητο, μη κερδοσκοπικό σωματείο. Η ίδρυση του σωματείου αυτού αποτελεί καρπό ώριμης σκέψης μιας ομάδας φιλόζωων Ελλήνων κτηνιάτρων οι οποίοι, έχοντας ευαισθητοποιηθεί από την κατάσταση που επικρατεί στην Ελλάδα, αποσκοπούν στο να συνεισφέρουν άμεσα στην εξομάλυνσή της, παρέχοντας αφιλοκερδή κτηνιατρική βοήθεια σε αδέσποτα ή άγρια ζώα που έχουν ανάγκη περίθαλψης ή/και είναι αποκλεισμένα από κτηνιατρική μέριμνα.

Επιπροσθέτως, το σωματείο στοχεύει και στην ενίσχυση του φιλοζωικού αισθήματος, ευελπιστώντας ότι θα πάψουν τα αδέσποτα ζώα να θεωρούνται  “πληγή” και θα αποκτήσουν τη θέση που τους αξίζει στην καρδιά όλων των Ελλήνων.

Εθελοντική Δράση Κτηνιάτρων Ελλάδος

 

Τι είναι η Ε.Δ.Κ.Ε.

Εθελοντική Δράση Κτηνιάτρων Ελλάδος Ήταν μέσα του καλοκαιριού του 2012, όταν μεταξύ χαλαρής … διαδικτυακής συζήτησης έπεσε στο «τραπέζι» η ιδέα της δημιουργίας μίας εθελοντικής δράσης από ιδιώτες κτηνιάτρους ανά την Ελλάδα… Πιστέψαμε ότι η εθελοντική φιλοζωική δράση του καθενός μας θα μπορούσε να ενωθεί σε μία ενιαία, αποτελεσματικότερη και πιο ολοκληρωμένη συνεργασία. Οι Έλληνες κτηνίατροι, εμπνευσμένοι από τις δύσκολες οικονομικές συγκυρίες αλλά και παρακινούμενοι από αγνά αισθήματα φιλοζωίας-με δεδομένο ότι ο υπερπληθυσμός των αδέσποτων ζώων ολοένα και εντείνεται- δημιουργήσαμε την Εθελοντική Δράση Κτηνιάτρων Ελλάδος (ΕΔΚΕ), η οποία σήμερα αριθμεί έναν ικανοποιητικό αριθμό συναδέλφων ανά την Ελλάδα, ώστε να προσφέρουμε τις υπηρεσίας μας στο μέγιστο δυνατό βαθμό . Σκοπός μας είναι η εξομάλυνση του προβλήματος του υπερπληθυσμού των αδέσποτων ζώων, η περίθαλψη και εξασφάλιση ικανοποιητικού επιπέδου υγείας αφιλοκερδώς. 

Μέσα σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα καταφέραμε να οργανωθούμε, να ορίσουμε τους στόχους μας και να χαράξουμε σταθερή πορεία για το μέλλον. Καρπός αυτής της προσπάθειας ήταν η πρώτη δράση μας που πραγματοποιήθηκε στον Πόρο, το πρώτο σαββατοκύριακο του Δεκέμβρη (1-2/12/2012). Η άψογη συνεργασία, η απόλυτα επιστημονική προσέγγιση (τηρώντας όλες τις απαραίτητες συνθήκες αντισηψίας, υγείας και ευζωίας των ζώων) και φυσικά η αμέριστη βοήθεια του δήμου και της φιλοζωικής οργάνωσης του Πόρου είχε σαν αποτέλεσμα τον εμβολιασμό, την ηλεκτρονική σήμανση και στείρωση 61 αδέσποτων ζώων, εκ των οποίων 37 σκύλοι και 24 γάτες. Οι προσκλήσεις από όλη την χώρα είναι πολλές, τις μελετούμε και προγραμματίζουμε τις επόμενες δράσεις μας.

Ήδη έχουμε δρομολογήσει τις πρώτες εκλογές Διοικητικού Συμβουλίου, προκειμένου να υπάρχει μία σταθερή εκπροσώπηση της Δράσης μας στους κατά τόπους φορείς, ώστε να μπορούμε να αξιώνουμε κάθε φορά τα απαραίτητα μέσα για την υλοποίηση των στόχων μας, να προβάλλουμε το έργο μας και να γινόμαστε περισσότερο αποδοτικοί. Σαφώς μία τέτοια προσπάθεια απαιτεί την αμέριστη βοήθεια των κατά τόπους φορέων, των οργανώσεων αλλά και όλων των πολιτών, την οποία και προσδοκούμε. 

Λαμβάνοντας υπόψη ότι ο πολιτισμός μιας χώρας φαίνεται από τον τρόπο που μεταχειρίζεται τα ζώα, υποσχόμαστε ότι μέσω της Δράσης μας θα εξασφαλίσουμε στο μέτρο του δυνατού το καλύτερο επίπεδο υγείας για τα αδέσποτα ζώα της χώρας, μη παρεκκλίνοντας από τους στόχους και κινητοποιώντας και άλλους φορείς και πρόσωπα προς την κατεύθυνση αυτή. 

Ourt brands