Μετάβαση σε μια διατροφή όπως προορίζει η φύση.

Μετά από πολλή σκέψη και έρευνα αποφασίσατε να δώσετε στο ζωάκι σας μια ποιοτική βιολογικά κατάλληλη τροφή όπως οι Acana και Orijen. Τι πρέπει να κάνετε όμως προκειμένου να βοηθήσετε το ζωάκι σας να κάνει ομαλά τη μετάβαση από τη μία τροφή στην άλλη;

Δύο απλοί, αλλά άκρως σημαντικοί κανόνες. Οι “ΧΡΥΣΟΙ” ΚΑΝΟΝΕΣ της ΚΟΜΠΑ:

1. Πρέπει να ακολουθείται αυστηρά η Μεταβατική Περίοδος. Επειδή το διατροφικό χάσμα ανάμεσα σε Acana ή Orijen και στις συμβατικές τροφές είναι μεγάλο (σε ποσότητα και ποιότητα κρέατος και άλλων συστατικών), θα πρέπει η αλλαγή τροφής να γίνει ομαλά και σταδιακά, διαφορετικά θα ταλαιπωρηθείτε και εσείς και το αγαπημένο σας κατοικίδιο.

Θα πρέπει να δώσετε χρόνο στον οργανισμό του σκύλου ή της γάτας σας, ιδίως εάν είναι ηλικιωμένα ή εμφανίζουν ευαισθησίες στομάχου. Είναι λοιπόν σημαντικό να ακολουθήσουμε τον ρυθμό του κατοικιδίου μας, προκειμένου να συνηθίσει εκ νέου την διατροφή που προόριζε η φύση για τα σαρκοφάγα.

Παρακάτω θα βρείτε τον οδηγό ομαλής μετάβασης από την παλιά σας τροφή στην Acana ή στην Orijen.

5 ημέρες: ανάμειξη 80% παλιά τροφή με 20% νέα τροφή

5 ημέρες: ανάμειξη των δύο τροφών 50% – 50%

5 ημέρες: ανάμειξη 20% παλιά τροφή με 80% νέα τροφή

Όταν περάσουν αυτές οι 15 συνολικά ημέρες μπορείτε να ταΐζετε 100% από τη νέα τροφή.

Μην ξεχνάτε, λόγω της περιεκτικότητας σε κρέας το κατοικίδιό σας χορταίνει με μικρότερη ποσότητα. Εν αντιθέσει με τα σιτηρά, το καλαμπόκι και το ρύζι, με τα οποία χορταίνει για 2-3 ώρες και έπειτα πεινά και πάλι.

2. Πρέπει να τηρείται η δοσολογία. Οι δοσολογίες είναι σχεδιασμένες έτσι ώστε να καλύπτονται ιδανικά οι ημερήσιες θρεπτικές απαιτήσεις και εάν δίνουμε μεγαλύτερη από την αναγραφόμενη ποσότητα, αυτήν την παραπάνω θρέψη πρέπει κάπως να την αποβάλλει ο οργανισμός των μικρών μας φίλων και συνήθως αυτό γίνεται με τη μορφή ασχημάτιστων κοπράνων. Δεν θα πρέπει να ανησυχείτε για τα μαλακά κόπρανα, αρκεί να είναι σχηματισμένα.

Πολλοί κηδεμόνες θεωρούν ότι η συνιστώμενη δοσολογία είναι πολύ λίγη για το αγαπημένο τους ζωάκι κι έτσι το λυπούνται και βάζουν λίγο παραπάνω τροφή. Δεν υπάρχει κανένας λόγος για αυτό, καθώς ο σκύλος και η γάτα είναι σαρκοφάγα ζώα και εφόσον τους παρέχεται υψηλής βιολογικής αξίας πρωτεΐνη επέρχεται κορεσμός πιο γρήγορα. Έχοντας ως οδηγό τους δύο παραπάνω κανόνες, θα βοηθήσετε το πεπτικό σύστημα του ζώου να “θυμηθεί” τη διατροφή που προόριζε η φύση να ακολουθεί.

Συγχαρητήρια λοιπόν για την απόφαση σας να ταΐσετε το ζωάκι σας το καλύτερο! Συνεχίστε να εκπαιδεύετε τον εαυτό σας σε θέματα διατροφής του αγαπημένου σας συντρόφου και να θυμάστε ότι η διατροφή του θα πρέπει να είναι όπως την προόριζε η φύση.