ΚΟΜΠΑ

ΤΟ ΠΡΟΦΙΛ ΤΗΣ ΕΤΑΙΡEΙΑΣ

Η ΚΟΜΠΑ ΜΟΝ. ΕΠΕ εδρεύει στην περιοχή Θρακομακεδόνων στο νομό Αττικής, όπου και διατηρεί αποθηκευτικές εγκαταστάσεις.

Ιδρύθηκε το 2000 από τον Κωνσταντίνο Παπάζογλου, και σήμερα έχει καταφέρει να χαρακτηρίζεται ως η πλέον καινοτόμος επιχείρηση του κλάδου ειδών διατροφής κατοικίδιων, επεκτείνοντας την δραστηριότητα της και στον τομέα των προϊόντων φροντίδας και περιποίησης κατοικίδιων.

Είναι αμιγώς Ελληνική, οικογενειακή επιχείρηση και δημιουργήθηκε με στόχο να εισάγει την βέλτιστη ποιότητα τροφών για κατοικίδια στην Ελλάδα και την διάθεση τους στην αγορά σε πραγματικές τιμές. Έτσι συνεργάστηκε με την Καναδική εταιρεία Champion Pet Foods, παραγωγό των διάσημων για την υψηλή ποιότητα τους τροφών Acana και Orijen.

Η πρωτοποριακή φιλοσοφία και διάθεση της Καναδικής εταιρείας να πρωταγωνιστήσει στην παγκόσμια αγορά, με αργά και σταθερά βήματα επέφερε την αναβάθμιση της ποιότητας των τροφών για κατοικίδια σε τέτοια επίπεδα ώστε σήμερα να έχουν καθιερωθεί στο πλέον υψηλό ποιοτικό σκαλοπάτι της παγκόσμιας αγοράς. Και σύντομα έρχεται ξανά παγκόσμια πρωτοτυπία με την διάθεση τροφών και λιχουδιών εξεζητημένης διαδικασίας και τεχνολογίας αιχμής.

Η εταιρεία μας δεσμεύεται ότι θα συνεχίσει να σέβεται την εμπιστοσύνη σας, ικανοποιώντας τις διαρκώς αυξανόμενες ανάγκες σας με καινοτόμα αλλά πάνω απ' όλα ποιοτικά προϊόντα σεβόμενη την ιδιαίτερη σχέση, ιδιοκτήτη και ζώου συντροφιάς.

Η ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ ΜΑΣ

Η ΚΟΜΠΑ σε σύμπνοια με το πνεύμα του Καναδού παρασκευαστή των ξηρών τροφών για κατοικίδια ACANA και ORIJEN αργά αλλά σταθερά αποσπά εκείνο το κομμάτι της ελληνικής αγοράς που δίνει έμφαση στην ποιότητα σε συνδυασμό με το κόστος αγοράς.

Παρά το κόστος των συστατικών - λόγω ποιότητας - που περιέχουν οι τροφές ACANA και ORIJEN, και το μεγάλο μεταφορικό τους κόστος καθώς φτάνουν στην Ελλάδα από τον Δυτικό Καναδά, η ΚΟΜΠΑ έχει καταφέρει να κρατήσει το κόστος αγοράς της ACANA σε χαμηλότερα επίπεδα από αυτά των πολύ γνωστών και πολυδιαφημιζόμενων τροφών του ανταγωνισμού. Στην περίπτωση της Orijen το κόστος αγοράς είναι ίδιο με αυτό των συμβατικών τροφών της αγοράς. Αν αναλογιστεί κανείς όμως την τεράστια διαφορά ποιότητας των συστατικών σε συνδυασμό με το γεγονός ότι διακρίνεται τα 3 τελευταία έτη ως η καλύτερη τροφή παγκοσμίως εύκολα καταλήγει στο συμπέρασμα ότι η συγκεκριμένη τροφή δεν έχει ανταγωνισμό τόσο από πλευράς ποιότητας όσο και από πλευράς κόστους.

Προσηλωμένη στο όραμα ίδρυσης της η ΚΟΜΠΑ συνεχίζει να επενδύει στην ποιότητα χωρίς συμβιβασμούς, βελτιώνοντας συνεχώς το μοντέλο λειτουργίας της ώστε τα προϊόντα να καταλήγουν στους καταναλωτές σε λογικές τιμές.

Μας ενδιαφέρει η οργανική ανάπτυξη της εταιρίας και όχι το κυνήγι του γρήγορου και εύκολου κέρδους. Αρνούμαστε πεισματικά να δαπανήσουμε τεράστια ποσά σε διαφήμιση ή σε δωρεάν αποστολή προϊόντων σε διάφορους παραλήπτες που επηρεάζουν την αγορά για να «ακουστεί» η τροφή όσο γίνεται πιο γρήγορα. Δεν προσπαθούμε μέσα από αλλεπάλληλες προσφορές να προσελκύσουμε πελάτες. Όλα αυτά τα κόστη πρέπει κάπως να καλυφθούν, με αποτέλεσμα να επιβαρύνουν τον απλό καταναλωτή, τον απλό φιλόζωο που η αγάπη του προς τα ζώα δεν μετριέται σε χρήματα.

Η φιλοσοφία της ΚΟΜΠΑ είναι εντελώς διαφορετική. Θέλουμε να κρατήσουμε σωστή και υπεύθυνη στάση απέναντι στην αγορά. Στόχος μας είναι η ενημέρωση των καταναλωτών σε θέματα διατροφής κατοικίδιων μέσα από τα πιο σύγχρονα επιστημονικά συγγράμματα και μελέτες της κτηνιατρικής κοινότητας. Προσπαθούμε να τεκμηριώνουμε τα λεγόμενα μας με λογικά επιχειρήματα και είμαστε ανοικτοί σε κάθε συζήτηση προς όφελος των καταναλωτών.

Πιστεύουμε ότι πρέπει να γνωρίζει ο καταναλωτής τι αγοράζει. Να κατανοήσει τις διατροφικές ανάγκες του κατοικίδιου του και συνειδητά να επιλέξει την κατάλληλη τροφή. Θέλουμε να προσφέρουμε ποιοτικά προϊόντα σε τιμές απαλλαγμένες από κάθε είδους κρυμμένων κοστολογίων.

ΙΣΤΟΡΙΚΟ

2000

Ίδρυση της ΚΟΜΠΑ ΕΠΕ από τον βιολόγο Κωνσταντίνο Παπάζογλου με έδρα το Ηράκλειο Κρήτης και αποθήκες Logistics στην Αθήνα.

2001

2001 Διατίθενται για πρώτη φορά στην ελληνική αγορά οι τροφές ACANA με στόχο να καλυφθεί όλη η ελληνική επικράτεια.

2004

2004 Η ποιότητα των συστατικών ACANA σταδιακά βελτιώνεται και περισσότεροι κωδικοί όπως π.χ. για μικρόσωμες φυλές συστήνονται στην παγκόσμια αγορά.

2005

2005 Τα γραφεία και οι αποθήκες της εταιρίας μεταφέρονται σε ιδιόκτητες καινούργιες εγκαταστάσεις στο Βιοτεχνικό Πάρκο Τυλίσου στο Ηράκλειο της Κρήτης.

2006

Αρχίζουν τα πρώτα πειράματα για την παρασκευή της ORIJEN.

2008

Τέλος του έτους η ORIJEN  συστήνεται στην παγκόσμια αγορά και γρήγορα γίνεται σημείο αναφοράς.

2009

Η ORIJEN σαρώνει με τις θετικές εκτιμήσεις την παγκόσμια αγορά και η ζήτηση ανά την υδρόγειο είναι δεκαπλάσια της δυνατότητας παραγωγής.

2010

Εγκαινιάζονται οι νέες αποθηκευτικές εγκαταστάσεις της εταιρίας συνολικής έκτασης 2.200 τ.μ. στους Θρακομακεδόνες Αττικής

2012

Τηρώντας στο ακέραιο το όραμα ίδρυσης της περί πρωτοπόρων και καινοτόμων προϊόντων η ΚΟΜΠΑ εντάσσει στην οικογένεια προϊόντων της τα αμερικάνικα

ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ