Τι είναι το Enterococcus faecium που υπάρχει σαν πρόσθετο στις τροφές ACANA;

Το Enterococcus faecium είναι ένα «φιλικό» βακτήριο που ανήκει στην κατηγορία των προβιοτικών. Τα προβιοτικά αποτελούν συμβιωτικούς μικροοργανισμούς, που υποστηρίζουν την υγεία και τη λειτουργία του οργανισμού. Τα βακτήρια του εντέρου συμμετέχουν στην πέψη των τροφών, στην απορρόφηση των θρεπτικών συστατικών, ενώ πολλά από αυτά παράγουν από μόνα τους ορισμένες βιταμίνες, όπως είναι η βιταμίνη Κ. Παρόλο που τα προβιοτικά δεν μπορούν να αποτρέψουν την εμφάνιση ασθενειών, η λήψη τους μπορεί να υποστηρίξει την υγεία του οργανισμού, τη μείωση των συμπτωμάτων, την ταχύτερη αποκατάσταση και μπορεί να βελτιώσουν την πεπτική υγεία. Συγκεκριμένα το Enterococcus faecium βρίσκεται συνήθως στο λεπτό έντερο και έχει αποδειχθεί αποτελεσματικό στη θεραπεία της διάρροιας. Δεδομένου πως τα προβιοτικά εντοπίζονται φυσικά μόνο στα τρόφιμα που έχουν υποστεί ζύμωση, στις τροφές ACANA και ORIJEN προστίθεται το Enterococcus faecium για να κορυφώσει τα οφέλη που προσφέρει μια Βιολογικά Κατάλληλη τροφή.

Τι είναι τα συνθετικά πρόσθετα. Η ACANA περιέχει συνθετικά πρόσθετα ;

Τα συνθετικά πρόσθετα είναι ουσίες ή μείγματα ουσιών, που δεν συναντάμε στη λίστα συστατικών και προστίθενται στα τρόφιμα κατά την παραγωγή, τη συσκευασία ή και την αποθήκευση τους, με σκοπό τη βελτίωση της γεύσης, της οσμής, της υφής, της εμφάνισης, τη συντήρηση και την αύξηση της θρεπτικής τους αξίας. Λόγω της υψηλής ποιότητας των πρώτων υλών που χρησιμοποιούνται και της αργής διαδικασίας ψησίματος των συνταγών μας σε χαμηλή θερμοκρασία (90 C) στην ACANA θα βρείτε από 1 έως 6 συνθετικά πρόσθετα ενώ στηνORIJEN μονάχα 1, τη στιγμή που οι συμβατικές τροφές για σκύλους και γάτες περιέχουν πάνω από 20 συνθετικά πρόσθετα.

Στις τροφές ACANA χρησιμοποιούνται υποπροϊόντα;

Η Champion Petfoods όχι μόνο δεν χρησιμοποιεί  σε καμία συνταγή της υποπροϊόντα αλλά επιπλέον ακολουθεί την φιλοσοφία Wholeprey Diet.  Στη σύσταση των τροφών θα βρείτε πλούσιες ποσότητες από μυϊκό ιστό των θηραμάτων και επιλεγμένα όργανα συκώτι, καρδιά και κοιλιά αλλά και ένα μικρό ποσοστό μαλακό οστών ως φυσική πηγή γλυκοζαμίνης και χονδροϊτίνης . Έτσι ο σκύλος τρέφεται όπως προορίζει η φύση του. Είναι σημαντικό να σημειωθεί πως όλες οι συνταγές της ACANA & ORIJEN αποτελούνται από φρέσκα τοπικά συστατικά που παραδίδονται καθημερινά στις κουζίνες της Champion Petfoods από ανθρώπους που εμπιστευόμαστε, τα οποία περνούν από όλους τους απαραίτητους ελέγχους και είναι κατάλληλα προς ανθρώπινη κατανάλωση.

Είναι οι τροφές ACANA υποαλλεργικές;

Η ACANA διαθέτει την σειρά Singles η οποία είναι κατάλληλη για σκύλους που αναπτύσσουν διατροφικές αλλεργίες και δυσανεξίες . Πρόκειται για συνταγές περιορισμένων συστατικών που περιέχουν μία μοναδική πηγή πρωτεΐνης και χαρακτηρίζονται από 50% κρέας, ½ φρέσκο ή ωμό και για την διασφάλιση της υποαλλεργικότητας χρησιμοποιούνται θαλάσσια άλγη ως φυσική πηγή ω3 & ω6 λιπαρών οξέων. Η ACANA σε καμία συνταγή της δεν περιέχει ακατάλληλα συστατικά όπως σιτηρά με γλουτένη, πατάτα, ταπιόκα, τεύτλα κ.ά.  προστατεύοντας έτσι και τους υγιείς σκύλους από την εμφάνιση αλλεργίας.

Φρέσκα συστατικά ή ωμά; Ποια η διαφορά;

Ωμά συστατικά σημαίνει χρησιμοποιούμε συστατικά που έχουν υποστεί ακαριαία κατάψυξη (flash frozen) χωρίς χημικά συντηρητικά και προτιμώνται σε μερικές περιπτώσεις προκειμένου να διασφαλιστεί η βιωσιμότητα των μεθόδων που είχε επιλέξει να ακολουθεί η Champion Petfoods.

Το κρέας ψαριού ελέγχεται για ύπαρξη βαρέων μετάλλων όπως ο υδράργυρος;

Ναι. Παρόλο που τα ψάρια προέρχονται από καθαρές βόριες λίμνες και από τον Καναδικό Βόριο Ειρηνικό, οι προμηθευτές μας παρέχουν ελέγχους βαρέων μετάλλων και υδραργύρου. Επίσης, γίνεται επιπλέον έλεγχος στις τροφές πριν τη μεταφορά. Τα φρέσκα ψάρια μας είναι κατάλληλα προς ανθρώπινη βρώση, πληρούν όλους τους κανονισμούς καθημερινής κατανάλωσης τροφίμων της Κυβέρνησης του Καναδά και αποτελούν υψηλού επιπέδου πηγές DHA και EPA Ομέγα 3 λιπαρών οξέων.

Τα συστατικά κρέατος είναι κατάλληλα προς ανθρώπινη κατανάλωση;

Όλα τα πουλερικά μας, τα ψάρια, τα κόκκινα κρέατα, αυγά, φρούτα και λαχανικά είναι κατάλληλα προς ανθρώπινη κατανάλωση από τους κανονισμούς της Κυβέρνησης του Καναδά πριν παραδοθούν στις εγκαταστάσεις μας καθημερινά. Τα πουλερικά, ψάρια, αρνιά και βοδινά κρέατα, λιπαρά και έλαια παράγονται μόνο από ζώα κατάλληλα προς ανθρώπινη κατανάλωση από τον Καναδικό Φορέα Ελέγχου Τροφίμων γεγονός που ελάχιστοι παραγωγοί τροφών μπορούν να εγγυηθούν.
Παρόλα τα υψηλά στάνταρ μας, ποτέ δεν ισχυριζόμαστε ότι οι τροφές μας είναι κατάλληλες προς ανθρώπινη βρώση. Αυτό συμβαίνει διότι όλα τα συστατικά που εισέρχονται σε εγκαταστάσεις παραγωγής τροφών κατοικιδίων αυτομάτως χάνουν την ιδιότητα της καταλληλότητας προς ανθρώπινη κατανάλωση. Ενθαρρύνουμε όλους τους ζωόφιλους να επικοινωνήσουν με τον κατασκευαστή των τροφών που καταναλώνει το κατοικίδιο τους και να επαληθεύσουν αν πράγματι είναι κατάλληλα προς ανθρώπινη κατανάλωση.

Γιατί οι τροφές ACANA και ORIJEN περιέχουν βότανα;

Οι τροφές μας είναι σχεδιασμένες να αντικατοπτρίζουν την φυσική δίαιτα. Τα βότανα είναι σημαντικό κομμάτι της φυσικής δίαιτας του σκύλου και της γάτας. Τα βότανα που περιέχουν οι τροφές μας επιλέγονται από έναν εκ των καλύτερων κτηνιάτρων ομοιοπαθητικής των Η.Π.Α. Περισσότερες πληροφορίες για τα συστατικά βοτάνων μπορείτε να βρείτε εδώ.

Πολλές τροφές κατοικιδίων παρασκευάζονται σε εγκαταστάσεις που δεν ελέγχονται από την εταιρία που τα εμπορεύεται. Τι συμβαίνει με τις ACANA και ORIJEN;

Οι βραβευμένες εγκαταστάσεις της Champion Petfoods στην πόλη Morinville της Αλμπέρτα είναι ιδιόκτητες και οι τροφές ACANA και ORIJEN παράγονται εκεί κατά αποκλειστικότητα. Είναι απλό, δεν επιτρέπουμε οι τροφές μας να παράγονται κάπου αλλού και δεν παράγουμε τροφές για κανέναν άλλο.

Οι πολλές πρωτεΐνες μπορεί να δημιουργήσουν πρόβλημα στο κατοικίδιο μου;

Υπάρχουν τόσοι μύθοι περί υψηλών πρωτεϊνών αλλά πιθανότατα αυτή είναι η πιο συχνή ερώτηση που η επιχείρησή μας έχει ακούσει.

Αμέτρητες έρευνες έχουν δημοσιευθεί τα τελευταία 15 χρόνια και έχουν αποτελεσματικά απομυθοποιήσει τον μύθο των υψηλών πρωτεϊνών – ότι δήθεν προξενούν προβλήματα στον οργανισμό των κατοικιδίων – (που συχνά υποκινείται από τις πολυεθνικές και εμπορικές εταιρείες οι οποίες ακόμα παράγουν χαμηλών πρωτεϊνών, τροφές βασισμένες στα σιτηρά ).

Η αλήθεια είναι απλή – υψηλών πρωτεϊνών τροφές είναι Βιολογικά Κατάλληλες για όλες τις ράτσες σκύλων και γατών. Με το να παρασκευάζουμε τροφές που μοιάζουν στην φυσική διατροφή και στην ανατομία των κατοικιδίων ζώων – υψηλές σε πρωτεΐνες, χαμηλή σε υδατάνθρακες – προάγουμε την ποιότητα ζωής και υγείας των ζώων που αγαπάμε στα ανώτατα επίπεδα.

Οι σημερινές τροφές κατοικιδίων περιέχουν χαμηλές πρωτεΐνες και υψηλές τιμές υδατανθράκων (40-55%). Καθώς οι υδατάνθρακες δεν είναι μέρος της φυσικής διατροφής δεν θα περέπει να εκπλαγούμε ότι οι υδατάνθρακες δεν απαιτούνται από τα κατοικίδια.

Τι διαδικασίες διασφάλισης ποιότητας ακολουθούνται στην παραγωγή;

Σε όλα τα στάδια προετοιμασίας και παραγωγής, χρησιμοποιούμε μεθόδους Good Manufacturing Principals ένα σύστημα παγκοσμίου επιπέδου ειδικευμένο στον έλεγχο και την διαχείριση παραγωγής και ποιοτικού ελέγχου τροφίμων, καθώς και τη μέθοδο Hazard Analysis and Critical Control Point Analysis (HACCP) μια διεθνώς αναγνωρισμένη τεχνική συστηματικής προσέγγισης της ασφάλειας τροφίμων.

Τα συστήματα διαχείρισης ποιότητας που χρησιμοποιούμε, εφαρμόζονται και πέρα από τις εγκαταστάσεις μας, από τους συνεργάτες μας διανομείς και τους προμηθευτές μας τους οποίους γνωρίζουμε και εμπιστευόμαστε. Όλα τα συστατικά κρέατος είναι εγκεκριμένα από την Κυβέρνηση του Καναδά και παράγονται από ζώα που έχουν χαρακτηρίζονται κατάλληλα για ανθρώπινη κατανάλωση.

Τα φρέσκα κρέατα μας, συμπεριλαμβανομένων των συστατικών από πουλερικά, αυγά, ψάρια, βοδινό, χοιρινό, αγριόχοιρο, βίσονα και αρνί εκτρέφονται εγχώρια σε σε διαπιστευμένες εγκαταστάσεις εγκεκριμένες προς ανθρώπινη κατανάλωση. Τα φρέσκα συστατικά μας πληρούν στο ακέραιο τον χαρακτηρισμό “φρέσκο” της AAFCO όπου η ελαφριά ψύξη είναι η μόνη μέθοδος συντήρησης – χωρίς καθόλου χημικά, θερμότητα ή κατάψυξη! Αλλά ενδεχομένως ή καλύτερη διαπίστευση ποιότητας είναι η παγκόσμια φήμη μας για αυθεντικότητα. Στην Champion οι τροφές δεν ανατίθενται ποτέ σε τρίτους. Μπορείτε να είστε απόλυτα βέβαιοι ότι τα προϊόντα ACANA και ORIJEN ποτέ δεν παράγονται ή συσκευάζονται σε εγκαταστάσεις που δεν ανήκουν σε εμάς.

Γίνονται πειράματα με ζώα;

Είναι μια ερώτηση που συχνά μας απευθύνεται αλλά η θέση μας επί του θέματος είναι απλή και είναι η εξής – διεξάγουμε εκείνα τα τεστ τα οποία θα επιτρέπαμε να κάνουν στα δικά μας κατοικίδια.
Εάν κάποια ΔΕΝ θα τα επιτρέπαμε στα δικά μας κατοικίδια ΤΟΤΕ ΔΕΝ ΘΑ ΤΑ ΕΠΙΤΡΕΠΑΜΕ ΓΙΑ ΚΑΝΕΝΑ ΑΛΛΟ ΣΚΥΛΟ Ή ΓΑΤΑ.
Διεξάγουμε μόνο απλές δοκιμές όπως γευστικότητας, pH ή πεπτικότητας. Διευκρινίζουμε ότι οι συγκεκριμένες δοκιμές δεν διεξάγονται με σκύλους και γάτες σε εργαστηριακές συνθήκες δηλ. κλεισμένα σε κλουβιά.

Διατήρηση τροφής και Ημερομηνία λήξης

Η θερμοκρασία από 10-20 βαθμούς είναι ιδανική. Παρατεταμένη έκθεση σε υψηλότερες θερμοκρασίες αυξάνει την οξείδωση και μειώνει τον χρόνο αποθήκευσης. Η έκθεση στο φώς επίσης συνεισφέρει στην οξείδωση. Ένα σκοτεινό, δροσερό μέρος προτιμάται.
Η θερμοκρασία από 10-20 βαθμούς είναι ιδανική. Παρατεταμένη έκθεση σε υψηλότερες θερμοκρασίες αυξάνει την οξείδωση και μειώνει τον χρόνο αποθήκευσης. Η έκθεση στο φώς επίσης συνεισφέρει στην οξείδωση. Ένα σκοτεινό, δροσερό μέρος προτιμάται.
Η ημερομηνία λήξης (ΒΒ) αναγράφεται στο πίσω και επάνω μέρος του σακιού. Αναγράφεται η ΗΜΕΡΑ ΜΗΝΑΣ ΕΤΟΣ.
Από την ώρα η τροφή παρασκευαστεί και συσκευαστεί στις εγκαταστάσεις μας έχει 15 μήνες για να λήξει. Η ζέστη, η υγρασία και το φώς είναι εκείνοι οι παράγοντες που έχουν την μεγάλύτερη επίδραση. Αφού ανοιχθεί η συσκευασία προσπαθήστε κάθε φορά που την κλείνετε να αφαιρείτε τον αέρα.
Εάν η συσκευασία διατηρηθεί σε αεροστεγή κατάσταση (μέσα σ΄ ένα δοχείο) ή διπλώσετε προσεκτικά το σακί αφού ανοιχθεί μπορεί να διαρκέσει μήνες.

Διαφορές ACANA και ORIJEN

Υπάρχουν αρκετές διαφορές μεταξύ ACANA και ORIJEN και οι δύο συνταγές αντικατοπτρίζουν την πίστη μας στην Βιολογική Καταλληλότητα και στα Φρέσκα Εγχώρια Συστατικά που επιμένουμε.

Πέντε από τις κυρίως διαφορές παραθέτονται παρακάτω.
ΠΕΡΙΕΚΤΙΚΟΤΗΤΑ ΣΕ ΚΡΕΑΣ. Η ORIJEN περιέχει 75-80% κρέας ενώ η ACANA περιέχει από 40-65%, αναλόγως την συνταγή.
ΠΡΩΤΕΪΝΕΣ. Η ORIJEN περιέχει από 38% έως και 42% πρωτεΐνη, ενώ η ACANA περιέχει από 27-34%.
ΥΔΑΤΑΝΘΡΑΚΕΣ. Οι συνταγές της ORIJEN διαφέρουν από 18-22% ενώ στην ACANA κυμαίνονται από 18-30%
ΠΟΣΟΤΗΤΑ ΦΡΕΣΚΟΥ ΚΡΕΑΤΟΣ. Η ORIJEN παρασκευάζεται με 40% φρέσκο κρέας ενώ η ACANA από 9% έως 15%
ΠΟΙΚΙΛΙΑ ΦΡΕΣΚΩΝ ΚΡΕΑΤΩΝ. Η ORIJEN χαρακτηρίζεται από τουλάχιστον 5 φρέσκα κρέατα όταν η ACANA περιέχει 3 διαφορετικά φρέσκα κρέατα.

Απλά, θεωρούμε ότι η ORIJEN είναι η καλύτερη τροφή για σκύλους και για γάτες στον κόσμο. Αν και χαμηλότερη σε πρωτεΐνη και σε φρέσκο κρέας από την ORIJEN , η ACANA παρέχει εξαιρετική αξία ποιοτικά και καθιστά την αξία της Βιολογικής Καταλληλότητας οικονομικά προσιτή σε μεγάλο φάσμα φιλόζωων.

Πως πρέπει να ταΐζω ACANA και ORIJEN;

Συστήνουμε να ταΐζετε δύο φορές την ημέρα Απλά διαιρέσετε το ποσό της ημερήσιας δοσολογίας σε δύο γεύματα με οκτώ εως δώδεκα ώρες διαφορά μεταξύ των. Πιθανόν να χρειαστεί να ρυθμίσετε την ημερήσια ποσότητα καθώς σιγά σιγά θα μάθετε το ιδανική ποσότητα τροφής που ο σκύλος σας χρειάζεται.Υπενθύμιση, ένας υγιής σκύλος είναι αυτός που δεν είναι παχύς.

ΜΕΤΑΒΑΣΗ ΑΠΟ ΑΛΛΕΣ ΤΡΟΦΕΣ 
Οι σκύλοι συχνά καταναλώνουν την ίδια τροφή που σημαίνει η ξαφνική αλλαγή τροφής καθιστά δύσκολη την προσαρμογή του πεπτικού συστήματος που είναι και ο λόγος γιατί μια νέα τροφή θα πρέπει να συστηθεί σταδιακά. Έτσι το ζώο θα έχει τον χρόνο να προσαρμοστεί στην νέα τροφή και επίσης να μειωθεί η περίπτωση διαταραχής του στομάχου του.
Αρχίστε με το να αναμειγνύετε 25% της νεας τροφής με 75% της παλιάς. Αργά (από πέντε σε επτά ημέρες) αντιστρέψετε αυτήν την αναλογία Στο τέλος αυτής της διαδικασίας θα πρέπει να ταΐζετε 100% ORIJEN ή ACANA.

ΝΕΡΟ
Το 70% του σωματικού βάρους του σκύλου σας ή της γάτας σας είναι νερό το οποίο είναι ζωτικής σημασίας για τον οργανισμό. Στην πραγματικότητα το νερό είναι απαραίτητο για το κατοικίδιο σας από οποιοδήποτε άλλο θρεπτικό συστατικό.
Πολλοί σκύλοι έχουν μεγάλη όρεξη και μπορούν να φάνε όση ποσότητα τους δίνεται. Δεδομένου ότι οι τροφές ACANA και ORIJEN είναι ιδιαίτερα γευστικές πρέπει να είστε προσεκτικοί να μην ταΐζετε παραπάνω.
Παχυσαρκία – σε οποιαδήποτε ηλικία – μπορεί να προκαλέσει προβλήματα υγείας. Όλες οι συσκευασίες μας έχουν τυπωμένες οδηγίες ταΐσματος εν τούτοις κάθε σκύλος είναι διαφορετικός και στην πραγματικότητα οι οδηγίες ταΐσματος είναι ενδεικτικές.

Τι σημαίνει Βιολογικά Κατάλληλες τροφές;

Η ACANA και η ORIJEN αντιπροσωπεύουν μια νέα κατηγορία τροφών που έχουν σχεδιαστεί έτσι ώστε να θρέψουν τους σκύλους και τις γάτες σύμφωνα με την βιολογική ανατομία τους και να καλύψουν τις διατροφικές τους ανάγκες, όπως ακριβώς θα το έκανε η Φύση. Με μια δίαιτα πλούσια σε θρεπτικό φρέσκο κρέας και πρωτεΐνη.

Η φιλοσοφία της Βιολογικής Καταλληλότητας μπορεί να συνοψιστεί στις 3 παρακάτω ερωτήσεις:

1) How much?

Πόσο κρέας περιλαμβάνει μια τροφή; Η φυσική δίαιτα ενός σαρκοφάγου ζώου, όπως είναι ο σκύλος και η γάτα, αποτελείται σχεδόν κατ’ αποκλειστικότητα από κρέας. Γι’ αυτό οι συνταγές της ACANA έχουν από 50% έως 75% περιεκτικότητα κρέατος, ενώ αυτές της ORIJEN έχουν 85%.

2) How fresh?

Πόσο φρέσκο κρέας περιλαμβάνει μια τροφή; Και όταν λέμε φρέσκο, εννοούμε να μην έχουν χρησιμοποιηθεί συντηρητικά και ούτε καν να έχει καταψυχθεί. Οι τροφές ACANA περιέχουν -ανάλογα την συνταγή-  1/3 ή 1/2 φρέσκο κρέας, ενώ αυτές της ORIJEN 2/3 και ο μόνος τρόπος διατήρησης των φρέσκων αυτών συστατικών είναι η ψύξη.

3) How many?

Πόσα διαφορετικά είδη κρέατος; Στη Φύση ο σκύλος και η γάτα μπορεί να τρέφονται με διαφορετικό θήραμα κάθε μέρα. Αυτή την ποικιλία ζωικών συστατικών θα πρέπει να αντικατοπτρίζει και μια Βιολογικά Κατάλληλη ξηρά τροφή. Έτσι οι συνταγές της ACANA περιέχουν από 1 έως 5 διαφορετικές πηγές ζωικής πρωτεΐνης, ενώ αυτές της ORIJEN τουλάχιστον 6.

Δείτε τους καταλόγους μας