Φρέσκα συστατικά ή ωμά; Ποια η διαφορά;

Με το όρο φρέσκα περιγράφονται συστατικά το οποία δεν έχουν καταψυχθεί ποτέ και δεν περιέχουν κανενός είδους συντηρητικά Ωμά συστατικά σημαίνει ότι δεν έχουν μαγειρευτεί αλλά έχουν συντηρηθεί μέσω κατάψυξης, χημικών συντηρητικών ή με συνδυασμό των δύο.
Τα συστατικά των τροφών ACANA και ORIJEN περιέχουν πουλερικά, αυγά, ψάρι, κόκκινο κρέας, φρούτα, λαχανικά και βότανα που παραδίδονται στις εγκαταστάσεις μας φρέσκα καθημερινά.

Το κρέας ψαριού ελέγχεται για ύπαρξη βαρέων μετάλλων όπως ο υδράργυρος;

Ναι. Παρόλο που τα ψάρια προέρχονται από καθαρές βόριες λίμνες και από τον Καναδικό Βόριο Ειρηνικό, οι προμηθευτές μας παρέχουν ελέγχους βαρέων μετάλλων και υδραργύρου. Επίσης, γίνεται επιπλέον έλεγχος στις τροφές πριν τη μεταφορά. Τα φρέσκα ψάρια μας είναι κατάλληλα προς ανθρώπινη βρώση, πληρούν όλους τους κανονισμούς καθημερινής κατανάλωσης τροφίμων της Κυβέρνησης του Καναδά και αποτελούν υψηλού επιπέδου πηγές DHA και EPA Ομέγα 3 λιπαρών οξέων.

Τα συστατικά κρέατος είναι κατάλληλα προς ανθρώπινη κατανάλωση;

Όλα τα πουλερικά μας, τα ψάρια, τα κόκκινα κρέατα, αυγά, φρούτα και λαχανικά είναι κατάλληλα προς ανθρώπινη κατανάλωση από τους κανονισμούς της Κυβέρνησης του Καναδά πριν παραδοθούν στις εγκαταστάσεις μας καθημερινά. Τα πουλερικά, ψάρια, αρνιά και βοδινά κρέατα, λιπαρά και έλαια παράγονται μόνο από ζώα κατάλληλα προς ανθρώπινη κατανάλωση από τον Καναδικό Φορέα Ελέγχου Τροφίμων γεγονός που ελάχιστοι παραγωγοί τροφών μπορούν να εγγυηθούν.
Παρόλα τα υψηλά στάνταρ μας, ποτέ δεν ισχυριζόμαστε ότι οι τροφές μας είναι κατάλληλες προς ανθρώπινη βρώση. Αυτό συμβαίνει διότι όλα τα συστατικά που εισέρχονται σε εγκαταστάσεις παραγωγής τροφών κατοικιδίων αυτομάτως χάνουν την ιδιότητα της καταλληλότητας προς ανθρώπινη κατανάλωση. Ενθαρρύνουμε όλους τους ζωόφιλους να επικοινωνήσουν με τον κατασκευαστή των τροφών που καταναλώνει το κατοικίδιο τους και να επαληθεύσουν αν πράγματι είναι κατάλληλα προς ανθρώπινη κατανάλωση.

Γιατί οι τροφές ACANA και ORIJEN περιέχουν βότανα;

Οι τροφές μας είναι σχεδιασμένες να αντικατοπτρίζουν την φυσική δίαιτα. Τα βότανα είναι σημαντικό κομμάτι της φυσικής δίαιτας του σκύλου και της γάτας. Τα βότανα που περιέχουν οι τροφές μας επιλέγονται από έναν εκ των καλύτερων κτηνιάτρων ομοιοπαθητικής των Η.Π.Α. Περισσότερες πληροφορίες για τα συστατικά βοτάνων μπορείτε να βρείτε εδώ.

Πολλές τροφές κατοικιδίων παρασκευάζονται σε εγκαταστάσεις που δεν ελέγχονται από την εταιρία που τα εμπορεύεται. Τι συμβαίνει με τις ACANA και ORIJEN;

Οι βραβευμένες εγκαταστάσεις της Champion Petfoods στην πόλη Morinville της Αλμπέρτα είναι ιδιόκτητες και οι τροφές ACANA και ORIJEN παράγονται εκεί κατά αποκλειστικότητα. Είναι απλό, δεν επιτρέπουμε οι τροφές μας να παράγονται κάπου αλλού και δεν παράγουμε τροφές για κανέναν άλλο.

Οι πολλές πρωτεΐνες μπορεί να δημιουργήσουν πρόβλημα στο κατοικίδιο μου;

Υπάρχουν τόσοι μύθοι περί υψηλών πρωτεϊνών αλλά πιθανότατα αυτή είναι η πιο συχνή ερώτηση που η επιχείρησή μας έχει ακούσει.

Αμέτρητες έρευνες έχουν δημοσιευθεί τα τελευταία 15 χρόνια και έχουν αποτελεσματικά απομυθοποιήσει τον μύθο των υψηλών πρωτεϊνών – ότι δήθεν προξενούν προβλήματα στον οργανισμό των κατοικιδίων – (που συχνά υποκινείται από τις πολυεθνικές και εμπορικές εταιρείες οι οποίες ακόμα παράγουν χαμηλών πρωτεϊνών, τροφές βασισμένες στα σιτηρά ).

Η αλήθεια είναι απλή – υψηλών πρωτεϊνών τροφές είναι Βιολογικά Κατάλληλες για όλες τις ράτσες σκύλων και γατών. Με το να παρασκευάζουμε τροφές που μοιάζουν στην φυσική διατροφή και στην ανατομία των κατοικιδίων ζώων – υψηλές σε πρωτεΐνες, χαμηλή σε υδατάνθρακες – προάγουμε την ποιότητα ζωής και υγείας των ζώων που αγαπάμε στα ανώτατα επίπεδα.

Οι σημερινές τροφές κατοικιδίων περιέχουν χαμηλές πρωτεΐνες και υψηλές τιμές υδατανθράκων (40-55%). Καθώς οι υδατάνθρακες δεν είναι μέρος της φυσικής διατροφής δεν θα περέπει να εκπλαγούμε ότι οι υδατάνθρακες δεν απαιτούνται από τα κατοικίδια.

Τι διαδικασίες διασφάλισης ποιότητας ακολουθούνται στην παραγωγή;

Σε όλα τα στάδια προετοιμασίας και παραγωγής, χρησιμοποιούμε μεθόδους Good Manufacturing Principals ένα σύστημα παγκοσμίου επιπέδου ειδικευμένο στον έλεγχο και την διαχείριση παραγωγής και ποιοτικού ελέγχου τροφίμων, καθώς και τη μέθοδο Hazard Analysis and Critical Control Point Analysis (HACCP) μια διεθνώς αναγνωρισμένη τεχνική συστηματικής προσέγγισης της ασφάλειας τροφίμων.

Τα συστήματα διαχείρισης ποιότητας που χρησιμοποιούμε, εφαρμόζονται και πέρα από τις εγκαταστάσεις μας, από τους συνεργάτες μας διανομείς και τους προμηθευτές μας τους οποίους γνωρίζουμε και εμπιστευόμαστε. Όλα τα συστατικά κρέατος είναι εγκεκριμένα από την Κυβέρνηση του Καναδά και παράγονται από ζώα που έχουν χαρακτηρίζονται κατάλληλα για ανθρώπινη κατανάλωση.

Τα φρέσκα κρέατα μας, συμπεριλαμβανομένων των συστατικών από πουλερικά, αυγά, ψάρια, βοδινό, χοιρινό, αγριόχοιρο, βίσονα και αρνί εκτρέφονται εγχώρια σε σε διαπιστευμένες εγκαταστάσεις εγκεκριμένες προς ανθρώπινη κατανάλωση. Τα φρέσκα συστατικά μας πληρούν στο ακέραιο τον χαρακτηρισμό “φρέσκο” της AAFCO όπου η ελαφριά ψύξη είναι η μόνη μέθοδος συντήρησης – χωρίς καθόλου χημικά, θερμότητα ή κατάψυξη! Αλλά ενδεχομένως ή καλύτερη διαπίστευση ποιότητας είναι η παγκόσμια φήμη μας για αυθεντικότητα. Στην Champion οι τροφές δεν ανατίθενται ποτέ σε τρίτους. Μπορείτε να είστε απόλυτα βέβαιοι ότι τα προϊόντα ACANA και ORIJEN ποτέ δεν παράγονται ή συσκευάζονται σε εγκαταστάσεις που δεν ανήκουν σε εμάς.

Γίνονται πειράματα με ζώα;

Είναι μια ερώτηση που συχνά μας απευθύνεται αλλά η θέση μας επί του θέματος είναι απλή και είναι η εξής – διεξάγουμε εκείνα τα τεστ τα οποία θα επιτρέπαμε να κάνουν στα δικά μας κατοικίδια.
Εάν κάποια ΔΕΝ θα τα επιτρέπαμε στα δικά μας κατοικίδια ΤΟΤΕ ΔΕΝ ΘΑ ΤΑ ΕΠΙΤΡΕΠΑΜΕ ΓΙΑ ΚΑΝΕΝΑ ΑΛΛΟ ΣΚΥΛΟ Ή ΓΑΤΑ.
Διεξάγουμε μόνο απλές δοκιμές όπως γευστικότητας, pH ή πεπτικότητας. Διευκρινίζουμε ότι οι συγκεκριμένες δοκιμές δεν διεξάγονται με σκύλους και γάτες σε εργαστηριακές συνθήκες δηλ. κλεισμένα σε κλουβιά.

Διατήρηση τροφής και Ημερομηνία λήξης

Η θερμοκρασία από 10-20 βαθμούς είναι ιδανική. Παρατεταμένη έκθεση σε υψηλότερες θερμοκρασίες αυξάνει την οξείδωση και μειώνει τον χρόνο αποθήκευσης. Η έκθεση στο φώς επίσης συνεισφέρει στην οξείδωση. Ένα σκοτεινό, δροσερό μέρος προτιμάται.
Η θερμοκρασία από 10-20 βαθμούς είναι ιδανική. Παρατεταμένη έκθεση σε υψηλότερες θερμοκρασίες αυξάνει την οξείδωση και μειώνει τον χρόνο αποθήκευσης. Η έκθεση στο φώς επίσης συνεισφέρει στην οξείδωση. Ένα σκοτεινό, δροσερό μέρος προτιμάται.
Η ημερομηνία λήξης (ΒΒ) αναγράφεται στο πίσω και επάνω μέρος του σακιού. Αναγράφεται η ΗΜΕΡΑ ΜΗΝΑΣ ΕΤΟΣ.
Από την ώρα η τροφή παρασκευαστεί και συσκευαστεί στις εγκαταστάσεις μας έχει 15 μήνες για να λήξει. Η ζέστη, η υγρασία και το φώς είναι εκείνοι οι παράγοντες που έχουν την μεγάλύτερη επίδραση. Αφού ανοιχθεί η συσκευασία προσπαθήστε κάθε φορά που την κλείνετε να αφαιρείτε τον αέρα.
Εάν η συσκευασία διατηρηθεί σε αεροστεγή κατάσταση (μέσα σ΄ ένα δοχείο) ή διπλώσετε προσεκτικά το σακί αφού ανοιχθεί μπορεί να διαρκέσει μήνες.

Διαφορές ACANA και ORIJEN

Υπάρχουν αρκετές διαφορές μεταξύ ACANA και ORIJEN και οι δύο συνταγές αντικατοπτρίζουν την πίστη μας στην Βιολογική Καταλληλότητα και στα Φρέσκα Εγχώρια Συστατικά που επιμένουμε.

Πέντε από τις κυρίως διαφορές παραθέτονται παρακάτω.
ΠΕΡΙΕΚΤΙΚΟΤΗΤΑ ΣΕ ΚΡΕΑΣ. Η ORIJEN περιέχει 75-80% κρέας ενώ η ACANA περιέχει από 40-65%, αναλόγως την συνταγή.
ΠΡΩΤΕΪΝΕΣ. Η ORIJEN περιέχει από 38% έως και 42% πρωτεΐνη, ενώ η ACANA περιέχει από 27-34%.
ΥΔΑΤΑΝΘΡΑΚΕΣ. Οι συνταγές της ORIJEN διαφέρουν από 18-22% ενώ στην ACANA κυμαίνονται από 18-30%
ΠΟΣΟΤΗΤΑ ΦΡΕΣΚΟΥ ΚΡΕΑΤΟΣ. Η ORIJEN παρασκευάζεται με 40% φρέσκο κρέας ενώ η ACANA από 9% έως 15%
ΠΟΙΚΙΛΙΑ ΦΡΕΣΚΩΝ ΚΡΕΑΤΩΝ. Η ORIJEN χαρακτηρίζεται από τουλάχιστον 5 φρέσκα κρέατα όταν η ACANA περιέχει 3 διαφορετικά φρέσκα κρέατα.

Απλά, θεωρούμε ότι η ORIJEN είναι η καλύτερη τροφή για σκύλους και για γάτες στον κόσμο. Αν και χαμηλότερη σε πρωτεΐνη και σε φρέσκο κρέας από την ORIJEN , η ACANA παρέχει εξαιρετική αξία ποιοτικά και καθιστά την αξία της Βιολογικής Καταλληλότητας οικονομικά προσιτή σε μεγάλο φάσμα φιλόζωων.

Πως πρέπει να ταΐζω ACANA και ORIJEN;

Συστήνουμε να ταΐζετε δύο φορές την ημέρα Απλά διαιρέσετε το ποσό της ημερήσιας δοσολογίας σε δύο γεύματα με οκτώ εως δώδεκα ώρες διαφορά μεταξύ των. Πιθανόν να χρειαστεί να ρυθμίσετε την ημερήσια ποσότητα καθώς σιγά σιγά θα μάθετε το ιδανική ποσότητα τροφής που ο σκύλος σας χρειάζεται.Υπενθύμιση, ένας υγιής σκύλος είναι αυτός που δεν είναι παχύς.

ΜΕΤΑΒΑΣΗ ΑΠΟ ΑΛΛΕΣ ΤΡΟΦΕΣ 
Οι σκύλοι συχνά καταναλώνουν την ίδια τροφή που σημαίνει η ξαφνική αλλαγή τροφής καθιστά δύσκολη την προσαρμογή του πεπτικού συστήματος που είναι και ο λόγος γιατί μια νέα τροφή θα πρέπει να συστηθεί σταδιακά. Έτσι το ζώο θα έχει τον χρόνο να προσαρμοστεί στην νέα τροφή και επίσης να μειωθεί η περίπτωση διαταραχής του στομάχου του.
Αρχίστε με το να αναμειγνύετε 25% της νεας τροφής με 75% της παλιάς. Αργά (από πέντε σε επτά ημέρες) αντιστρέψετε αυτήν την αναλογία Στο τέλος αυτής της διαδικασίας θα πρέπει να ταΐζετε 100% ORIJEN ή ACANA.

ΝΕΡΟ
Το 70% του σωματικού βάρους του σκύλου σας ή της γάτας σας είναι νερό το οποίο είναι ζωτικής σημασίας για τον οργανισμό. Στην πραγματικότητα το νερό είναι απαραίτητο για το κατοικίδιο σας από οποιοδήποτε άλλο θρεπτικό συστατικό.
Πολλοί σκύλοι έχουν μεγάλη όρεξη και μπορούν να φάνε όση ποσότητα τους δίνεται. Δεδομένου ότι οι τροφές ACANA και ORIJEN είναι ιδιαίτερα γευστικές πρέπει να είστε προσεκτικοί να μην ταΐζετε παραπάνω.
Παχυσαρκία – σε οποιαδήποτε ηλικία – μπορεί να προκαλέσει προβλήματα υγείας. Όλες οι συσκευασίες μας έχουν τυπωμένες οδηγίες ταΐσματος εν τούτοις κάθε σκύλος είναι διαφορετικός και στην πραγματικότητα οι οδηγίες ταΐσματος είναι ενδεικτικές.

Τι σημαίνει Βιολογικά Κατάλληλες Τροφές;

Η ACANA και η ORIJEN αντιπροσωπεύουν μια νέα κατηγορία τροφών που έχουν σχεδιαστεί έτσι ώστε να θρέψουν τους σκύλους και τις γάτες σύμφωνα με την βιολογική ανατομία τους και να καλύψουν τις διατροφικές τους ανάγκες, όπως ακριβώς θα το έκανε η Φύση. Με μια δίαιτα πλούσια σε θρεπτικό φρέσκο κρέας και πρωτεΐνη.

Η φιλοσοφία της Βιολογικής Καταλληλότητας μπορεί να συνοψιστεί στις 3 παρακάτω ερωτήσεις:

1) How much?

Πόσο κρέας περιλαμβάνει μια τροφή; Η φυσική δίαιτα ενός σαρκοφάγου ζώου, όπως είναι ο σκύλος και η γάτα, αποτελείται σχεδόν κατ’ αποκλειστικότητα από κρέας. Γι’ αυτό οι συνταγές της ACANA έχουν από 50% έως 75% περιεκτικότητα κρέατος, ενώ αυτές της ORIJEN έχουν 85%.

2) How fresh?

Πόσο φρέσκο κρέας περιλαμβάνει μια τροφή; Και όταν λέμε φρέσκο, εννοούμε να μην έχουν χρησιμοποιηθεί συντηρητικά και ούτε καν να έχει καταψυχθεί. Οι τροφές ACANA περιέχουν -ανάλογα την συνταγή-  1/3 ή 1/2 φρέσκο κρέας, ενώ αυτές της ORIJEN 2/3 και ο μόνος τρόπος διατήρησης των φρέσκων αυτών συστατικών είναι η ψύξη.

3) How many?

Πόσα διαφορετικά είδη κρέατος; Στη Φύση ο σκύλος και η γάτα μπορεί να τρέφονται με διαφορετικό θήραμα κάθε μέρα. Αυτή την ποικιλία ζωικών συστατικών θα πρέπει να αντικατοπτρίζει και μια Βιολογικά Κατάλληλη ξηρά τροφή. Έτσι οι συνταγές της ACANA περιέχουν από 1 έως 5 διαφορετικές πηγές ζωικής πρωτεΐνης, ενώ αυτές της ORIJEN τουλάχιστον 6.

Χρειάζεται να κάνω μεταβατική περίοδο στον σκύλο μου εάν θέλω να δοκιμάσω τις νέες τροφές ORIJEN ταχείας και βαθιάς κατάψυξης ?;

Συνιστούμε μία σταδιακή και ομαλή μετάβαση στις τροφές ORIJEN ταχείας και βαθιάς κατάψυξης, εκτός εάν ο σκύλος σας είναι σε περιστροφικό πρόγραμμα διατροφής. Χρησιμοποιήστε τον οδηγό διατροφής στη συσκευασία για να καθορίσετε την σωστή ποσότητα για τον δικό σας σκύλο.

Σε τι θερμοκρασία θα πρέπει να είναι το νερό που θα προσθέσω στην ORIJEN ταχείας και βαθιάς κατάψυξης για την ανασύσταση του;

Το νερό θα πρέπει να είναι χλιαρό. Η θερμοκρασία των 37C θα ήταν επιθυμητή, καθώς μιμείται τη θερμοκρασία του σώματος της πλειοψηφίας των ζώων θηραμάτων. ΜΗΝ χρησιμοποιείτε καυτό ή βραστό νερό διότι μπορεί να προκαλέσει εγκαύματα στο στόμα του σκύλου σας αλλά και στα δάχτυλα σας! Το κρύο νερό είναι επιτρεπτό,όμως θα πάρει περισσότερο χρόνο να ανασυσταθεί η τροφή και πιθανόν να μειώσει την εξαιρετική γεύση του.

Αφού ανασυσταθεί η τροφή, για πόσο καιρό μπορώ να την διατηρήσω στο ψυγείο;

Μεταχειριστείτε την ανασυσταμένη ORIJEN dried-freeze όπως το ωμό φαγητό. Συνιστούμε τυχόν περισσευούμενη τροφή να φυλάσσεται στο ψυγείο άμεσα και μετά την ανασύσταση να καταναλώνεται εντός 3 ημερών.

Επιτέλους ήρθαν οι λιχουδιές σας. Οι περισσότερες εταιρείες αναθέτουν σε εξωτερικό συνεργάτη τις λιχουδιές τους, ποια είναι λοιπόν η προέλευση των δικών σας λιχουδιών;

Δεν αναθέτουμε ποτέ σε εξωτερικό συνεργάτη- εργοστάσιο τις τροφές μας και πιστεύουμε ότι η παρασκευή των δικών μας τροφών, στις δικές μας κουζίνες είναι σημαντικό προκειμένου να έχει ήσυχο το κεφάλι τους ο καταναλωτής. Η αλήθεια είναι ότι μας πήρε πολύ καιρό να βγουν στην αγορά οι λιχουδιές μας, όμως τώρα διαθέτουμε τις κουζίνες ταχείας και βαθιάς κατάψυξης όπου και παρασκευάζουμε οι ίδιοι τις ORIJEN λιχουδιές μας.

Οι λιχουδιές απευθύνονται αποκλειστικά σε σκύλους;

Για αρχή, ναι! Θα παρασκευάσουμε λιχουδιές για γάτες μέσα στο 2013.

Πόσες διαφορετικές γεύσεις θα έχουν οι λιχουδιές;

Έχουμε 8 διαφορετικές γεύσεις για να διαλέξετε. Τρεις από αυτές είναι formula-matched στην ξηρή και freeze-dry ORIJEN, οι υπόλοιπες πέντε είναι “Ολόκληρης Λείας” που χαρακτηρίζονται από κρέας από μία και μοναδική ζωϊκή πηγή.

Τι είδους συστατικά χρησιμοποιείτε για την παρασκευή των λιχουδιών σας;

Οι λιχουδιές μας ξεχειλίζουν από φυσικές γεύσεις από ΦΡΕΣΚΑ κρέατα, κυνήγι (game) και πουλερικά, που εκτρέφονται στην περιοχή μας από ανθρώπους που γνωρίζουμε και εμπιστευόμαστε. Όλες οι λιχουδιές ORIJEN είναι γεμάτες από 100% κρέατα, που gently-freeze dried, χωρίς συντηρητικά προκειμένου να διατηρήσουμε το αγαπημένο σας σκύλο ευτυχισμένο και υγιή.

Πόσες λιχουδιές μπορώ να δώσω την ημέρα;

Θα πρέπει να λάβετε υπόψιν σας ότι λιχουδιές που θα ταΐζετε δεν θα πρέπει να υπερβαίνουν το 10% της ημερήσιας δίαιτας του σκύλου σας

Τι σημαίνει ο όρος “Ολόκληρο Θήραμα” (WholePrey);

Οι σκύλοι ως σαρκαφάγα ζώα, έχουν σχεδιαστεί να ευημερούν σε μία δίαιτα ολόκληρης λείας. Για αυτόν τον λόγο οι τροφές μας χαρακτηρίζονται από τρία στοιχεία ολόκληρης λείας. Η περιεκτικότητα του κρέατος, των οργάνων και των βρώσιμων οστών είναι σε τέτοια ισορροπημένα επίπεδα ώστε να μιμείται τη φυσική δίαιτα του σκύλου.

  • Κρέας 70-85% | Οι ποσοστώσεις κρέατος παρέχουν φυσικές πηγές όλων των αμινοξέων που είναι ουσιώδη για τους σκύλους και τις γάτες.
  • Κρέας από Όργανα 10-15% | Το φρέσκο συκώτι και η κοιλιά που περιλαμβάνουμε στις τροφές μας αποτελούν πηγές πλούσιες σε βιταμίνες και μεταλλικά στοιχεία.
  • Τα βρώσιμα οστά, ο μυελός των οστών και ο χόνδρος παρέχουν ασβέστιο, φώσφορο, γλουκοσαμίνη και χονδροϊτίνη σε ισορροπημένη και φυσική πηγή.

Για ποιον λόγο αλλάξατε τις δίαιτες/ συνταγές της ORIJEN;

Στον κλάδο της βιομηχανίας τροφίμων για κατοικίδια είμαστε μία ηγετική επιχείρηση που συνεχώς καινοτομεί. Οποιεσδήποτε αλλαγές γίνονται στην ORIJEN, γίνονται για την εξέλιξη της Βιολογικής Καταλληλότητας mandate. Συνεχώς αναζητούμε νέα ΦΡΕΣΚΑ και ΕΓΧΩΡΙΑ ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ, και εξελίσσουμε τις τεχνολογίες ψησίματος ώστε να μπορούμε να περιλαμβάνουμε μεγαλύτερες ποσότητες φρέσκων συστατικών. Όλες οι αλλαγές αυτές φέρνουν τις τροφές μας πιο κοντά σε αυτές που θα παρείχε η Μητέρα Φύση.

Όλες οι τροποποιήσεις που γίνονται στις δίαιτες/ συνταγές μας, εξετάζονται λεπτομερώς και έπειτα εφαρμόζονται με προσοχή προκειμένου να μοιάζουν με τη φυσική δίαιτα.
Οι νέες μας ξηρές τροφές ORIJEN χαρακτηρίζονται από:

  • ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΦΡΕΣΚΟ ΚΡΕΑΣ για την παροχή θρεπτικών πρωτεϊνών και λιπαρών σε μορφή φυσική χωρίς να έχει υποστεί επεξεργασία.
  • ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΠΟΙΚΙΛΙΑ ΚΡΕΑΤΩΝ που περιλαμβάνουν κρέας, όργανα (συκώτι και κοιλιά) και χόνδρος προκειμένου να μιμηθεί το δυνατόν περισσότερο τη φυσική δίαιτα, μειώνοντας έτσι την ανάγκη για συνθετικά συστατικά.
  • ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΦΡΕΣΚΑ ΦΡΟΥΤΑ & ΜΟΥΡΑ για παροχή ουσιωδών micronutrients σε μορφή φυσική χωρίς να έχουν υποστεί επεξεργασία.
  • TOP 10 ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ είναι όλα από εξαιρετική ζωϊκή πηγή και παρασκευάζονταιι αποκλειστικά από πουλερικά, ψάρια και κρέατα που εγκρίνονται ως κατάλληλα προς ανθρώπινη κατανάλωση.
  • ΜΕΙΩΜΕΝΗ ΓΛΥΚΑΙΜΙΚΗ ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ η ORIJEN αφαίρεσε την πατάτα και εισήγαγε περισσότερα φρέσκα φρούτα και λαχανικά στην συνταγή έτσι περιέχει υδατάνθρακες μόνο χαμηλού γλυκαιμικού δείκτη.

Για ποιόν λόγο αφαιρέθηκε η πατάτα από την συνταγή και προσετέθησαν φακές και ρεβίθια;

Προκειμένου να μειωθεί ο γλυκαιμικός δείκτης των ξηρών τροφών ORIJEN, έχουμε προσθέσει περισσότερα φρέσκα φρούτα και λαχανικά, όπως επίσης φακές και ρεβίθια στα συστατικά μας. Οι φακές και τα ρεβίθια είναι μία καλή εναλλακτική της πατάτας όντας εγχώρια και χαμηλού γλυκαιμικού δείκτη (21 και 32 αντίστοιχα). Αφαιρώντας λοιπόν την πατάτα από τις τροφές μας μειώνει την γκλυκαιμική αντίδραση, υποστηρίζει τα σταθερά επίπεδα στο σάκχαρο του αίματος και μειώνει την πιθανή αποθήκευση λίπους.

Δείτε τους καταλόγους μας