Skip to main content

ΕΡ. Εκκρεμεί κάποια αγωγή κατά της Champion Petfoods;

ΑΠ. Ναι. Την 1η Μαρτίου 2018 κατατέθηκε στην Καλιφόρνια αγωγή κατά της Champion Petfoods, με τον ισχυρισμό ότι οι τροφές μας περιέχουν «βαρέα μέταλλα και τοξίνες» που μπορεί να κάνουν τις τροφές μας επικίνδυνες. Οι ισχυρισμοί αυτοί είναι ανυπόστατοι και η Champion Petfoods προτίθεται να υπερασπιστεί τον εαυτό της στη δίκη. Είμαστε 100% πεπεισμένοι ότι οι τροφές μας είναι ασφαλείς για τα κατοικίδια και τους ανθρώπους που τα φροντίζουν.

ΕΡ. Ποιος κατέθεσε αυτή την αγωγή κατά της Champion Petfoods;

ΑΠ. Η αγωγή κατατέθηκε από μεμονωμένους καταναλωτές στη Μινεσότα, στην Καλιφόρνια και στην Φλόριντα.

ΕΡ. Από πού πήραν αυτοί οι άνθρωποι τις πληροφορίες και γιατί μας κάνουν αγωγή;

ΑΠ. Η αγωγή βασίζεται σε ισχυρισμούς ότι οι τροφές μας περιέχουν «βαρέα μέταλλα και τοξίνες» που μπορεί να τις κάνουν επικίνδυνες. Η αγωγή κάνει αναφορά στο Clean Label Project που ισχυρίζεται ότι είναι μία μη κερδοσκοπική οργάνωση, η οποία κάνει δοκιμές σε τροφές για κατοικίδια για βαρέα μέταλλα και περιβαλλοντικούς ρύπους. Απ’ ότι φαίνεται οι μέθοδοι δοκιμών που χρησιμοποιούν είναι αδιαφανείς και παράγουν εσφαλμένες κατηγορίες. Δυστυχώς δεν αποκαλύπτουν τις συγκεκριμένες μεθόδους ή τις διαδικασίες που ακολουθούνται κι έτσι είναι δύσκολο να προσδιοριστεί πως φτάνουν στα συγκεκριμένα αποτελέσματα

ΕΡ. Ποια είναι η απάντησή σας σε αυτή την αγωγή;

ΑΠ. Ετοιμάζουμε τροφές για σκύλους και γάτες για περισσότερα από 25 χρόνια και είμαστε 100% σίγουροι ότι οι τροφές είναι ασφαλείς για τα κατοικίδια και τους κηδεμόνες τους. Παρά το ότι σκοπεύουμε να αντικρούσουμε συνολικά αυτό το ευρύ φάσμα ψευδών ισχυρισμών στο δικαστήριο, μέχρι τότε θέλουμε από εσάς να είστε βέβαιοι για την ασφάλεια και την ποιότητα των προϊόντων μας.

Όντας εξασφαλισμένοι από τις συστηματικές δοκιμές που γίνονται στα προϊόντα μας από δύο εξωτερικά εργαστήρια που χρησιμοποιούν τις επίσημες μεθόδους ανάλυσης του AOAC (Association of Analytical Communities), πιστεύουμε ότι οι τροφές μας είναι ασφαλείς.

ΕΡ. Πως ξέρουμε ότι οι τροφές της Champion Petfoods είναι ασφαλείς;

ΑΠ. Προμηθευόμαστε τα συστατικά μας από έμπιστους συνεργάτες που υποβάλλονται σε αυστηρή αξιολόγηση πριν ξεκινήσουμε συνεργασία μαζί τους και υπόκεινται σε τακτικούς ελέγχους από το τμήμα Πιστοποίησης και Συμμόρφωσης της εταιρείας μας. Οι ζωικές πρώτες ύλες μας προέρχονται από μονάδες με κρατική πιστοποίηση, που προμηθεύονται μόνο κρέατα εγκεκριμένα για ανθρώπινη κατανάλωση, ενώ τα φρούτα και τα λαχανικά των τροφών μας τα παραλαμβάνουμε καθημερινά φρέσκα και ολόκληρα.

Οι DogStar® κουζίνες μας στο Κεντάκι είναι πιστοποιημένες από τον FDA (Food & Drug Administration) και το SQF (Safe Quality Food) και λειτουργούν σύμφωνα με τα HACCP (Hazard Analysis & Critical Control Point) πρότυπα ασφαλείας για τροφές, ενώ οι εγκαταστάσεις ήταν οι πρώτες στην ιστορία που έλαβαν το βραβείο κύρους Global Markets Award, μια παγκόσμια αναγνώριση για την ασφάλεια των τροφών από την Global Food Safety Initiative.

Οι τροφές μας περνούν από συστηματικό και αυστηρό έλεγχο αναφορικά με τις διατροφικές απαιτήσεις, τα βαρέα μέταλλα και λοιπούς περιβαλλοντικούς ρύπους.

ΕΡ. Στο διαδίκτυο υπάρχουν συστάσεις για το ότι πρέπει να κάνουμε μόνοι μας ελέγχους σε δείγματα τροφών της Champion Petfoods. Ισχύει αυτό;

ΑΠ. Γνωρίζουμε ότι η ιστοσελίδα Pet Fooled ενθαρρύνει τους ζωόφιλους να πληρώνουν προκειμένου να έχουν δείγματα από ORIJEN και ACANA ελεγμένα για αρσενικό, κάδμιο, μόλυβδο και υδράργυρο, κοστολογώντας 150 δολάρια το κάθε δείγμα.

Προκειμένου να είσαστε ήσυχοι και σίγουροι θέλουμε να καταλάβετε ότι ο έλεγχος για βαρέα μέταλλα είναι πολύ σημαντικός για εμάς και ανέκαθεν υπήρξε μέρος της ασφάλειας των τροφών της Champion Petfoods και του προγράμματος HACCP. Πραγματοποιούμε συστηματικές δοκιμές στα προϊόντα ORIJEN και ACANA για βαρέα μέταλλα (αρσενικό, κάδμιο, μόλυβδο και υδράργυρο) σε δύο εξωτερικά εργαστήρια που χρησιμοποιούν τις επίσημες μεθόδους ανάλυσης του AOAC.

Ακριβώς αυτά είναι τα βαρέα μέταλλα για τα οποία η ιστοσελίδα Pet Fooled προτρέπει να πληρώσετε. Μέσω της ιστοσελίδας μας (ORIJEN and ACANA Foods in Comparison to Pet Food Safety Standards) δημοσιεύουμε στατιστικά δεδομένα των τελευταίων 3 ετών σε σύγκριση με τα πρότυπα του NRC (National Research Council) για βαρέα μέταλλα και των μετάλλων όπως είναι καταχωρημένα στη λίστα του FDA στο υπομνήμα για την ασφάλεια των ζώων.

Μπορείτε να είστε ήσυχοι ότι οι τροφές μας και οι λιχουδιές μας είναι ασφαλείς. Θέλουμε να είσαστε βέβαιοι για την ασφάλεια και την ποιότητα των προϊόντων μας και αν έχετε οποιαδήποτε άλλη ερώτηση μην διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας.

ΕΡ. Πότε σκοπεύετε να απαντήσετε στην αγωγή;

ΑΠ. Σκοπεύουμε να αντικρούσουμε συνολικά αυτό το ευρύ φάσμα ψευδών ισχυρισμών στο δικαστήριο την κατάλληλη στιγμή.

ΕΡ. Τι είναι η BPA;

ΑΠ. Η Δισφαινόλη Α (BPA) είναι χημική ένωση που χρησιμοποιείται για την παρασκευή πολυκαρβονικών πλαστικών και εποξειδικών ρητινών. Αμφότερα εδώ και δεκαετίες είναι εγκεκριμένα για χρήση σε συσκευασίες που έρχονται σε επαφή με τρόφιμα από τον FDA, την Ευρωπαϊκή Αρχή για την Ασφάλεια των Τροφίμων και αρκετούς ακόμη κυβερνητικούς οργανισμούς παγκοσμίως.

ΕΡ. Οι συσκευασίες της Champion Petfoods περιέχουν BPA;

ΑΠ. Έχουμε την διαβεβαίωση του προμηθευτή ότι καμία από τις συσκευασίες μας δεν περιέχει BPA.

Όλες μας οι συσκευασίες είναι πλήρως εναρμονισμένες με τα πρότυπα της CFIA (Canadian Food Inspection Agency) στον Καναδά, του FDA στις Η.Π.Α. και με πρόσθετους κανονισμούς περί συσκευασίας τροφίμων. Επιπλέον, οι πρώτες ύλες (μεταξύ των οποίων ρητίνες, πρόσθετα και βοηθητικά μέσα επεξεργασίας) που χρησιμοποιούνται στις συσκευασίες μας έχουν εγκριθεί, με βάση της νομοθεσία της χώρας, ως ασφαλή υλικά για επαφή με τρόφιμα.

ΕΡ. Η Champion Petfoods ελέγχει τις τροφές της για το αν περιέχουν BPA;

ΑΠ. Ο έλεγχος που γίνεται από εξωτερικό διαπιστευμένο εργαστήριο, μας διαβεβαιώνει ότι οι τροφές μας είναι ασφαλείς για γάτες και σκύλους. Επιπλέον, πραγματοποιούμε δικές μας δοκιμές που είμαστε πεπεισμένοι ότι επιτρέπουν στους ζωόφιλους παγκοσμίως να είναι ήσυχοι σχετικά με τις τροφές μας.

Από την στιγμή που μας διαβεβαιώνει ο προμηθευτής μας ότι οι συσκευασίες μας δεν περιέχουν BPA, δεν πραγματοποιούμε ελέγχους στις τροφές μας για επίπεδα BPΑ λόγω του μικρού ρίσκου περιεκτικότητας.