Είναι πραγματικά υποαλλεργική η τροφή μου;

Έχει σημασία να διαπιστώσουμε εάν πραγματικά το κατοικίδιο μας είναι αλλεργικό και όχι απλώς ότι έχει δυσανεξία σε κάποιο συστατικό. Ο σκύλος και η γάτα, ως σαρκοφάγοι οργανισμοί δεν έχουν «σχεδιαστεί» για να μεταβολίζουν συστατικά όπως το καλαμπόκι, το ρύζι, το κριθάρι και εν γένει τα σιτηρά.

Επομένως, τέτοια ακατάλληλα συστατικά είναι λογικό να τους προκαλούν διάφορα προβλήματα, από απλή δυσπεψία ή δυσκοιλιότητα έως και παχυσαρκία, διαβήτη ή ακόμη και αλλεργίες σε ένα κατά τα άλλα υγιέστατο ζωάκι.

Υπάρχουν λοιπόν δύο περιπτώσεις:
α) το ζωάκι μας απλώς να μην μπορεί να μεταβολίσει αυτά τα ακατάλληλα συστατικά ή 
β) όντως να υπάρχει κάποια δυσανεξία ή αλλεργία σε κάποια πηγή πρωτεΐνης.

Έτσι επιλέγουμε μία συνταγή που χαρακτηρίζεται από κάποια εύπεπτη πηγή πρωτεΐνης*, όπως την πάπια, το αρνί ή το ψάρι και φυσικά χωρίς σιτηρά.

Αν λοιπόν, για παράδειγμα, ένα κατοικίδιο έχει αλλεργία στο κοτόπουλο, θα πρέπει να ακολουθεί μια διατροφή που δεν περιέχει καθόλου αυτό το συστατικό (δλδ. ούτε συκώτι κοτόπουλου, ούτε λίπος κοτόπουλου κτλ.). Αντίθετα με τις συμβατικές ξηρές τροφές που ισχυρίζονται πως είναι κατάλληλες για σκύλους και γάτες με αλλεργίες, αλλά περιλαμβάνουν λίπος κοτόπουλου, ιχθυέλαιο κτλ., η Acana Singles** είναι αποκλειστικά μονοπρωτεΐνική.

Η σειρά Singles της Acana, είναι η ΠΡΩΤΗ ΠΑΓΚΟΣΜΙΩΣ Βιολογικά Κατάλληλη™ και Περιορισμένων Συστατικών Τροφή για σκύλους που περιέχει 50% κρέας και προκειμένου να εξαλείψει την πιθανότητα εκδήλωσης αλλεργίας, χαρακτηρίζεται από μία και μοναδική πηγή ζωϊκής πρωτεΐνης (αρνί ή πάπια ή χοιρινό). Έτσι, παρέχει με φυσικό τρόπο τα απαραίτητα θρεπτικά στοιχεία, μειώνοντας δραματικά την ανάγκη για συνθετικά πρόσθετα***, ενώ για την κάλυψη των απαιτήσεων σε Ωμέγα-3 χρησιμοποιείται άλγη που αποτελεί φυσική πηγή DHA και EPA και μεταβολίζεται ιδανικά από τον οργανισμό του σκύλου.

* Μπορεί να επιλεχθεί ακόμη και τροφή με βοδινό ή βίσωνα ή κοτόπουλο εφόσον το κατοικίδιο δεν έχει αλλεργία στη συγκεκριμένη πηγή πρωτεΐνης, αλλά η δική μας πρόταση είναι κάτι εύπεπτο για να βοηθήσουμε σε τυχόν ευαισθησίες στομάχου.
** Στη σειρά Singles της Acana συγκαταλέγονται οι συνταγές Grass-Fed Lamb, Free-Run Duck, Yorkshire Pork kai Pacific Pilchard.
*** Τα μοναδικά συνθετικά πρόσθετα στις Acana Singles είναι: Grass-Fed Lamb: Βιταμίνη D3, E, Ψευδάργυρος, Χαλκός –  Free-Run Duck: Χηλικός Ψευδάργυρος. Βιταμίνη Ε (συντηρητικό) – Yorkshire Pork: Βιταμίνες E & B5, Χολίνη, Ψευδάργυρος, Χαλκός και Pacific Pilchard: Βιταμίνη E, Ψευδάργυρος, Χαλκός. Φυσική συντήρηση με Βιταμίνη E, εν αντιθέσει με τις συμβατικές που έχουν τουλάχιστον 20 συνθετικά πρόσθετα.