Πρέπει να τρώει την ίδια τροφή σε όλη του τη ζωή;

Ένας από τους πιο γνωστούς μύθους σε ό,τι αφορά τη διατροφή κατοικίδιων. Αυτός ο μύθος είναι αποτέλεσμα δεκαετιών άγνοιας, αλλά και παραπληροφόρησης, η οποία προωθείται από το συμφέρον εταιρειών που θέλουν οι καταναλωτές να παραμείνουν στο δικό τους προϊόν καθ’ όλη τη διάρκεια ζωής του κατοικίδιου τους.

Εμείς στην ΚΟΜΠΑ έχουμε διαφορετική άποψη.

Αυτοί είναι τρεις λόγοι για τους οποίους θεωρούμε ότι η εναλλαγή στη διατροφή είναι σημαντική και για εσάς, αλλά και για το κατοικίδιό σας που τρέφεται με ACANA ή ORIJEN.

1. Λιγότερες δυσανεξίες: 
Οι διατροφικές δυσανεξίες εμφανίζονται σε απλά συστατικά όπως το κοτόπουλο, το καλαμπόκι, το σιτάρι ή η σόγια. Η δυσανεξία συνήθως προκύπτει από το “φόβο” των κηδεμόνων που έχουν ακούσει το μύθο, ότι το ζωάκι τους πρέπει να τρώει μία τροφή εφ’ όρου ζωής. Η αλήθεια, όμως, είναι ότι η εναλλαγή συνταγών μειώνει τον κίνδυνο ανάπτυξης δυσανεξίας, λόγω του ότι το κατοικίδιό μας δεν τρέφεται με μία μόνο πηγή πρωτεΐνης για αρκετό καιρό έτσι ώστε να γίνεται ευαίσθητο σε αυτή.

2. Ανυπομονησία για το κάθε γεύμα: 
Όταν οι σκύλοι και οι γάτες συνηθίζουν υπερβολικά μία υφή και γεύση, τότε είναι λιγότερο διατεθειμένοι να δοκιμάσουν νέες τροφές. Θέλουμε λοιπόν το κατοικίδιο μας να έρθει από μικρό σε επαφή με διαφορετικές γεύσεις, μυρωδιές, ακόμη και μεγέθη κροκέτας, έτσι ώστε να ανυπομονεί για το κάθε γεύμα του και να μην είναι “καταδικασμένο” να τρώει μία συνταγή για όλη του τη ζωή.

3. Ισορροπία: 
Παρά το ότι οι περισσότερες τροφές για σκύλους και γάτες προωθούνται ως “πλήρεις και ισορροπημένες”, οι εναλλαγές στη διατροφή παρέχουν ποικιλία απαραίτητων πρωτεϊνών και λιπαρών ουσιών, βοηθούν στην πρόσληψη θρεπτικών στοιχείων όπως και στη φυσική διατροφή και προάγουν άριστη φυσική κατάσταση. Εντάξει πήραμε τη θρέψη από το κοτόπουλο, να μη δοκιμάσουμε και λίγο αρνί;

Εσείς κάνετε εναλλαγές στη διατροφή του κατοικίδιου σας;

*Η εναλλαγή που προτείνουμε αφορά αποκλειστικά συνταγές ACANA και ORIJEN. Δεν προτείνουμε την αλλαγή από αυτές τις τροφές σε κάποια συμβατική τροφή ή το αντίστροφο, διότι το διατροφικό χάσμα μπορεί να δημιουργήσει διαταραχές στο πεπτικό. Γι’ αυτό και κάνουμε ομαλή μετάβαση προτού αποφασίσουμε να δώσουμε ACANA ή ORIJEN.